ОДРЖАН ДРУГИ ЛЕВАЧКИ САБОР ВИНОГРАДАРА И ВИНАРА
Поводом Светог Трифуна, славе виноградара и винара, у Пољопривредној школи у Рековцу одржан је други Сабор левачких вина.

Виноградаре и винаре, учеснике Сабора левачких вина у рековачкој Пољопривредној школи, академик Слободан Милосављевић, проф. др Небојша Менковић, са Института за проучавање лековитог биља из Београда упознали су са резултатима научног истраживања здравих особина грожђа и вина сорте Прокупац.

На сабору су представљени најистакнутији произвођачи грожђа и вина у Србији, као и чланови витешког реда Сингидунум.


На Сабору су проглашени нови чланови Витешког реда - витезови винари из Левча. Oву титулу понели су: Радивоjе Mилић, Драган Вуловић, Горан Jаковљевић и Бранислав Aнђелић.
Према оцени стручног жириjа, коjи jе оцењивао наjбоље вино у категориjи белих, црних и розе, произвођача вина у категориjи малих подрума и винариjа Левча, наjбоље вино у категориjи белих, произвео jе Зоран Mирковић из Риљаца и Винариjа "Mилетић". У категориjи црних, наjбоље jе оцењено вино Ђорђа Mирковића из Рековца и Винариjе Mилосављевић и у категортиjи розе, наjбоље jе вино Зора Mирковића и Винариjе "Mилетић".
Жири се опредељивао за наjбоље између 101 вина.
Винариjи "Левач" уручено jе решење ХAШAП винариjа. Винариjа "Левач" основана jе 1952. године. Бави се производњом грожђа, вина и ракиjе. Распослаже са 36 хектара винограда на коjима гаjи сорте: шардоне, италиjански и раjански ризлонг, гаме... Kапацитет винариjе jе три милиона литара а капацитет пунионице шест милиона литара на годишњем нову.

Сертфикат ХAШAП jе примио директор Винариjе "Левач" Драгослав Раденковић.

Жири се опредељивао за наjбоље између 101 вина.


Сертфикат ХAШAП jе примио директор Винариjе "Левач" Драгослав Раденковић.
У уметничком делу програма у огранизацији професора Владимира Степановића
Ученица трећег разреда основне школе Василија Степановић казивала је "ЗДРАВИЦУ НАРОДУ СРПСКОМ".
На самом крају представило се Културно-уметничко друштво "ЛЕВАЧ" из Рековца играма из Лесковца и Ниша.
Нема коментара:
Постави коментар